آنچه باید درباره بیخوابی کودک بدانید | داروی خواب آور برای کودکان

آنچه باید درباره بیخوابی کودک بدانید

عوارض کم خوابی در کودکان
بیخوابی کودک

بزرگسالان تنها کسانی نیستند که گاهی اوقات دچار مشکلات خواب می شوند. گاهی کودکان هم می توانند دچار این مشکل شوند. مشکلات خواب در کودکان ممکن است زمانی که در رختخواب هستند، با عدم توانایی در به خواب رفتن یا وول خوردن زیاد در رختخواب خود را نشان دهد و موجب بیدار نگه داشتن خود و شما گردد. خواب خوب و با کیفیت در کودکان بسته به این دارد که چطور و چقدر در رختخواب می خوابند.

اکثر والدین ممکن است از شنیدن این که کودکان نیاز به خواب مختص خود را دارند، شگفت زده شوند. درست همان طور که خواب یک نوزاد تازه متولد شده به طرز چشمگیری با یک نوجوان 12 ساله یا یک بزرگسال متفاوت است، این نیاز به خواب نیز در کودکان با گذشت زمان تغییر می کنند.

در فهرست زیر، خواب مورد نیاز در گروه های سنی مختلف ذکر شده است:

  • نوزادان تا سه ماه: بین 14 تا 17 ساعت
  • نوپایان 4 تا 12 ماهه: 12 تا 16 ساعت در 24 شبانه روز
  • کودکان 1 تا 2 ساله: 11 تا 14 ساعت در 24 ساعت شبانه روز
  • کودکان 3 تا 5 ساله: 10 تا 13 ساعت در 24 ساعت شبانه روز
  • کودکان 6 تا 12 ساله: 9 تا 12 ساعت در 24 ساعت شبانه روز
  • نوجوانان 13 تا 18 ساله: 8 تا 10 ساعت در 24 ساعت شبانه روز
  • بزرگسالان 18 تا 60 ساله: بیش از 7 ساعت در 24 ساعت شبانه روز
  • میانسالان 61 تا 64 ساله: بین 7 تا 9 ساعت
  • سالمندان بالای 65 سال: بین 7 تا 8 ساعت

کودکان به دلایل بسیاری می توانند به مشکل بی خوابی دچار شوند. این دلایل می تواند در سنین مختلف متفاوت باشد. بیشتر بی خوابی های دوران کودکی ناشی از روشی است والدین و کودکان در مورد خواب پیش می گیرند. تغییرات عادات و رفتارهای خواب اغلب می تواند مشکل بی خوابی را بر طرف کند.

 

بیخوابی کودک : عوارض کم خوابی در کودکان

بیخوابی کودک
عوارض کم خوابی در کودکان

بچه های بی خواب، تنها کج خلق و بی حوصله نمی شوند. کودکانی که خواب کافی ندارند در معرض خطر بالای بیماری های مزمن و چاقی نیز قرار دارند.

 

بیخوابی کودک : داروی خواب آور برای کودکان

بیخوابی کودک
داروی خواب آور برای کودکان

طبق یک مطالعه جدید، احتمال دارد قرص خواب یا سایر داروهایی که برای بزرگسالان مورد تایید قرار گرفته اند، برای کودکان مبتلا به بی خوابی نیز تجویز شوند.

در حالی که محققان و متخصصان خواب موافق هستند که ممکن است برخی داروها به کودکان مبتلا به مشکلات خواب کمک کنند، اما پیشنهاد می کنند که بهترین داروها در ترکیب با روش های دیگری مانند درمان رفتاری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین مطالعات بیشتری در خصوص مصرف داروی خواب در کودکان مورد نیاز است.

این را باید پذیرفت که بسیاری از کودکان نیز مشکلات بی خوابی دارند. این مشکل می تواند تا جایی بد باشد که بعضی از والدین و پزشکان جهت رفع آن به قرص های خواب آور روی می آورند. اما در اغلب موارد، قرص خواب بهترین راه حل نیست. داروهای خواب برای کودکان ساخته نشده اند.

در ایالات متحده هیچ داروی تجویزی برای رفع بی خوابی در دوران کودکی تایید نشده است. اما در برخی موارد، داروهای زیر برای کودکان تجویز می شود:

  • آنتی هیستامین ها مانند دیفن هیدرامین
  • قرص های خواب آور مانند زولپیدم

خطر مصرف بیش از حد این داروها وجود دارد، زیرا پزشک باید میزان مصرف بزرگسالان را متناسب با وزن کودک شما تغییر دهد.

به گفته دکتر مصطفی امیری، متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ اختلالات خواب از اسپانیا، اگر دارو به درستی تجویز شود، ممکن است کمک کند. اگر دارو مورد نیاز است، به طور ایده آل بهتر است تا زمانی که نشانه های بهبودی حاصل شود، مصرف شود و پس از آن مصرف دارو در کودک باید به تدریج متوقف شود. دارو نباید به تنهایی استفاده شود؛ درمان رفتاری و سایر استراتژی ها نیز در این زمینه توصیه می شوند.

 

ملاتونین برای کودکان | قرص ملاتونین برای کودکان نی نی سایت

ملاتونین برای کودکان
قرص ملاتونین برای کودکان نی نی سایت

برخی از پزشکان، ملاتونین را توصیه می کنند. تحقیقات کمی در مورد استفاده از آن در کودکان انجام شده است و خطرات طولانی مدت آن نیز شناخته نشده است.

 

بیخوابی کودک : میزان مصرف ملاتونین در کودکان

قرص ملاتونین برای کودکان نی نی سایت
ملاتونین برای کودکان

پزشک میزان مصرف ملاتونین را متناسب با وزن کودک شما تنظیم می کند. بنابراین باید از مصرف خودسرانه این مکمل خودداری کرده و در این خصوص از پزشک مشورت بگیرید.

 

بیخوابی کودک : درمان بی خوابی کودکان در طب سنتی

بیخوابی کودک
درمان بی خوابی کودکان در طب سنتی

محققان سایر روش های توصیه شده برای کودکان مبتلا به مشکلات خواب را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که برای 7٪ کودکان رژیم غذایی و تغذیه مناسب توصیه می شود و 22٪ از آن ها، تحت درمان های رفتاری مانند روان درمانی و مدیریت استرس برای از بین بردن مشکلات خواب قرار گرفته اند.

برای 19٪ از کودکان، هم درمان رفتاری و هم مصرف دارو توصیه می شود.

در حالی که بی خوابی اغلب به نظر مشکلی است که تنها در بزرگسالان اتفاق می افتد، اما لازم به ذکر است که واقعاً اینطور نیست. به گفته محققین حدود 25٪ نوزادان، کودکان و نوجوانان به نوعی مشکل خواب مبتلا هستند.

علاوه بر بی خوابی، مشکلات خواب در کودکان دبستانی می تواند شامل راه رفتن در خواب، دیدن کابوس، صحبت کردن در خواب، خواب بیقرار و امتناع از رفتن به رختخواب باشد. در نوجوانان، خواب ناکافی نیز یک مشکل شایع است. خوردن بیش از حد کافئین موجود در نوشابه می تواند موجب بی خوابی شود.

 

بیخوابی کودک : روغن بنفشه برای خواب نوزاد

بیخوابی کودک
روغن بنفشه برای خواب نوزاد

روغن بنفشه (نام علمی: Viola) دارای خواص آرام بخش است و سر درد، میگرن، بی خوابی و هم چنین سر گیجه، اضطراب و خستگی عصبی را تسکین می دهد. روغن بنفشه مانند بسیاری از روغن های ضروری دیگر، یک جایگزین طبیعی برای انواع دارو ها است.

بزرگسالانی که دچار بی خوابی هستند می توانند روغن بنفشه را حدود یک ساعت قبل از خوابیدن در سوراخ بینی شان بچکانند. پس از آن بینی، پیشانی، گوش ها و کل صورت را به آرامی ماساژ دهند تا روغن روی آن ها اثر کند.

بر خلاف بسیاری از داروها، این روغن  اعتیاد آور نیست و دارای هیچ گونه عوارض جانبی نمی باشد. با این حال اثربخشی آن بر روی نوزادان و کودکان اثبات نشده است. بنابراین پیش از مصرف این روغن اسانس در این گروه سنی، حتما با پزشک اطفال مشورت نمایید.

 

بیخوابی کودک : دعا برای خواب کودک

بیخوابی کودک
دعا برای خواب کودک

یکی از دعاهای معروف برای  درمان بی خوابی در کودکان و بزرگسالان، دعای حضرت زهرا(س) است که پیامبر(ص) به ایشان آموختند.

در روایت آمده: حضرت زهرا(س) از بیخوابی به پیامبر(ص) شکایت کردند و پیامبر(ص) فرمودند: «ای دخترم این را بگو

«يَا مُشْبِعَ الْبُطُونِ الْجَائِعَةِ وَ يَا كَاسِيَ الْجُنُوبِ الْعَارِيَةِ وَ يَا مُسَكِّنَ الْعُرُوقِ الضَّارِبَةِ وَ يَا مُنَوِّمَ الْعُيُونِ السَّاهِرَةِ سَكِّنْ عُرُوقِيَ الضَّارِبَةَ وَ أَدْنِ لِعَيْنِي نَوْماً عَاجِلًا»

یعنی «ای سیر کننده شکم های گرسنه، ای پوشاننده‌ تن ‌های برهنه، ای تسکین دهنده رگ ‌های زننده، ای خواب کننده چشمان بیخواب، رگ‌ های زننده ‌ام را تسکین بده و به چشمانم اجازه بده زود بخوابد.»

بهترین متخصص برای درمان بی خوابی در بارداری
بهترین متخصص برای درمان بی خوابی
با وجود تمام نکات قید شده، چنانچه مشکل خواب کودک تان فراتر از اینهاست، توصیه می کنیم در اسرع وقت با کلینیک خواب ما تماس بگیرید.

شاد و سلامت باشید.

تحقیق و ترجمه: مینو زرفش

منابع:

لینک 1

لینک 2

لینک 3

تماس با بزرگترین مرکز تشخیص و درمان اختلالات خواب در ایران


شماره تماس های نوبت گیری سریع (مشاوره های تلفنی و ویزیت آنلاین ویدئویی نیز ارائه می شود)

 ارزیابی و ویزیت متخصص مغز و اعصاب و روانپزشکی ☎ 02188391806 ☎

 ویزیت متخصص اختلالات خواب ☎ 02188395308 ☎


اگر بی خوابی مزمن و حتی خیلی شدید دارید، گاهی نیازی به مراجعه حضوری ندارید!

با استفاده از دوره زیر که توسط دکتر مصطفی امیری فلوشیپ اختلالات خواب تهیه شده است، می توانید بی خوابی تان را برای همیشه و بدون دارو درمان کنید (کلیک کنید) در ویدئو معرفی دوره، اطلاعات تکمیلی و پاسخ به سوالات احتمالی شما موجود است.

درمان بی خوابی

 

درمان بی خوابی بدون دارو با 77 روش علمی و قطعی (برای شروع درمان، اینجا کلیک کنید)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا